bewustwording, bezieling en leiderschap

Doorbreek de illusies

Er verandert van alles om ons heen. Financiële bolwerken zijn in de problemen, de graai en verrijkingscultuur komt steeds meer aan het licht, beleggingen zijn drastisch in waarde gezakt, ondernemingen gaan failliet, de werkloosheid stijgt en verzekeringsmaatschappijen gaan steeds meer hun aandacht richten op ‘helpen en gezamenlijkheid’ in plaats van op geld verdienen aan 'schijn'-zekerheidsstelling.

Stap eens van het podium
Kun jij dit alles nog begrijpen? Heb je soms ook het idee dat ‘het’ je ontglipt en dat je er moe van wordt? Veel vragen, maar het kan best wel eens kloppen dat we veel gebeurtenissen niet meer verstandelijk kunnen begrijpen. Ik nodig je uit om eens van het podium van de dagelijkse beslommeringen te stappen en eens rustig in de zaal te gaan zitten. Stap eens uit de tredmolen van het drukke bestaan en alles wat je van jezelf moet en ga gewoon eens waarnemen wat er allemaal om je heen gebeurt.

Illusies
Storten de door onszelf gecreëerde illusies in? Ontstaat er steeds meer transparantie en eerlijkheid? Sta maar eens stil bij de illusies die je zelf hebt gecreëerd en waaraan je lange tijd waarde hebt gehecht. Misschien kom je wel tot het inzicht dat je bijvoorbeeld lange tijd op zoek bent geweest naar zekerheid (van bestaan) die je dacht te vinden in financiële zekerheid. Financiële zekerheid welke bijvoorbeeld wordt bepaald door een vaste baan, een ‘potje voor noodgevallen’, beleggingspolissen voor ‘later’ en een goed pensioen.

En ineens bieden externe factoren geen zekerheid meer. De illusie openbaart zich en het verstand kan het niet volgen. De door het verstand gecreëerde illusies mag je opruimen, je hebt ze echt niet nodig. Gelukkig hebben wij als mens een gevoel, het enige wat echt is. Wij ‘weten’ best wel wat goed voelt en wat niet, of wat we wel willen doen en wat liever niet.

Volg je gevoel
Je mag je meer bewust worden van je gevoel en er meer naar handelen. Je merkt dan vanzelf wat het je brengt, vooral een ‘prettig en blij’ gevoel. Dat is namelijk altijd zo als je iets besluit te doen wat goed voor je voelt. Het volgen van je gevoel brengt je in contact met je Ziel en leven in contact met je Ziel is veel makkelijker en vreugdevoller. Onzekerheid maakt plaats voor vertrouwen, zorgen maken wordt genieten en zo zijn er nog veel meer positieve gevolgen die je gaat merken. Je mag al die overbodige ballast overboord gooien.

mail door naar een vriendreageer naar Marcus persoonlijk

Klik hier voor alle inspiratie