bewustwording, bezieling en leiderschap

Van bewijzen naar vertrouwen

In het bericht waarom we doen wat we doen kunt u lezen op welke wijze je zelfbeeld en de overtuigen die mensen hebben hun gedrag beïnvloedt. Het zelfbeeld gaat over hoe je jezelf bewust en onbewust ziet. Bewust kun je jezelf ervaren als iemand die waardevol is, terwijl op onbewust niveau het zelfbeeld kan zijn: ik ben niet goed genoeg. Overtuigingen gaan over wat je waardevol voor jezelf vindt, maar ook over wat je gelooft over jezelf. Op bewust niveau kun je van jezelf geloven dat je iets kunt, terwijl op onbewust niveau je misschien gelooft: ik kan het niet. Andere beperkende zelfbeelden en overtuigingen kunnen zijn: ik ben waardeloos, ik ben niets waard, ik ben klein, ik mag er niet zijn of ik wordt afgewezen. Het zijn de onbewuste overtuigingen die uiteindelijk bepalen wat je doet. Ze sturen je denken en gedrag en de manier waarop je keuzes maakt.

Stel dat je onbewust over jezelf gelooft: ik ben niet goed genoeg, ik kan het niet. Onbewust zal dit een enorme invloed hebben op wat je doet. Als je zo iemand vraagt hoe dit voelt, is de kans groot dat dit een gevoel van onzekerheid geeft. Tegelijkertijd is er het streven om de pijn van dit beperkende zelfbeeld of overtuiging niet te willen voelen. Je wilt dit vermijden en streven naar het geloof over je zelf ik doe er toe en ik kan het. Doorgaans gaat dit dan gepaard met het gevoel van zekerheid. Zolang die onbewuste overtuigingen er zijn: ik ben niet goed genoeg, ik kan het niet, ontstaat er vaak een compensatiegedrag. Je gaat op zoek naar (zelf)waardering en jezelf (en anderen) bewijzen wel goed genoeg te zijn, en het wel te kunnen.

Dit waarderingzoekend gedrag en jezelf bewijzen kan op allerlei manieren. De ene manier is heel voor de hand liggend en opvallend, terwijl de andere manier heel subtiel is. Sommigen mensen zullen hard praten, vaak in herhaling vallen of overdreven grappig willen zijn om maar gehoord te worden. Anderen kunnen heel gedreven bezig zijn met hun carrière, door veel te werken en door gericht te zijn op resultaten, geld, leaseauto, status en promotie. Ook bevestiging vragen doe ik het wel goed uit zich op verschillende manieren. Jezelf afkeuren als je iets hebt gedaan, of snel ergens iets van vinden, of ongevraagd je mening over iets geven, of als je iets snapt het blijven benoemen of uitleggen, zijn voorbeelden hoe zich dit kan uiten. Jezelf bewijzen geeft een kortstondig gevoel van tevredenheid en tegelijkertijd ook heel veel denken en onrust. Ondanks het compensatiegedrag blijft dat gevoel van ontevredenheid aanwezig, net zoals het gevoel niet goed genoeg te zijn.

Hoe nu anders? Ik ben niet goed genoeg en ik kan het niet zijn vervormde ideeën en gedachten over jezelf. Deze gedachten willen je een gevoel van zekerheid en waardering geven, alleen is dat onmogelijk. Immers, je blijft jezelf ontevreden voelen. Zonder iedere keer op zoek te zijn naar bevestiging dat je het goed doet, kun je ook jezelf accepteren zoals je bent: ik waardeer mijzelf om wie ik ben en ik ben goed zoals ik ben. Je zult merken dat dit een krachtiger gevoel van zekerheid geeft, het vertrouwen in je Zelf.

Je mag het inzicht in je beperkende overtuigingen en zelfbeeld ook ervaren als een uitnodiging om meer vanuit je gevoel te beleven. Vanuit je gevoel leef je in contact met je essentie en met je Ziel. Vandaar de bekende uitspraak met Hart & Ziel. Dan is er alleen maar plaats voor vertrouwen en het gevoel van zekerheid. Zekerheid in de betekenis van weten zonder beredenering en dit mag je ook intuïtie noemen.

mail door naar een vriendreageer naar Marcus persoonlijk

Klik hier voor alle inspiratie