bewustwording, bezieling en leiderschap

Face your Fears

Vertrouwen is de basis in ieder mens. Vertrouwen dat het goed is zoals het is. Vertrouwen dat er in elke situatie weer inspiratie, ingevingen en oplossingsrichtingen en mogelijkheden zich aandienen. Het enige wat je hoeft te doen is bewust te zijn wat er in je aandacht komt. En dat kan alleen als je bent afgestemd op het NU-moment.

Angst lijkt dit moment tegen te werken, zodra je gaat denken over het verleden of de toekomst, maar vooral als er twijfels of bezorgdheden zijn. Angst is het tegenovergestelde van vertrouwen, daar waar ‘vertrouwen opent’, ‘sluit angst af’. Waar vertrouwen is, bestaat geen voedingsbodem voor angst. Daar waar angst heerst en de regie voert, kan geen vertrouwen staan. Soms wordt gedacht van wel, maar dat is mentale schijnzekerheid.


Too many people are not aware that they are not aware. They often live without self-confidence and act out of fear and uncertainties not even noticing this.

A temporary procrastination, but a painful way trying to keep in control.


Het is dus zaak om bewust te zijn, waarvan je niet bewust bent en dit te accepteren ‘as is’. Zodra men zich bewust is van een gevoel van angst of onzekerheid/twijfel, is dat doorgaans lastig. Het mag er eigenlijk niet zijn, of er moet een oplossing komen. En dan treden allerlei gedragspatronen in werking om het niet te hoeven voelen. Een verwijderende beweging weg van de angst. Vaak zitten hier krachtige overtuigen achter, bijvoorbeeld: ‘’.


A person suffers most from the suffering he fears


Nieuwsgierigheid ‘hoe kan ik innerlijk leiderschap creëren, dat ik de leiding over mij hebben en niet de angst’ en de moed om dit te onderzoeken, opent de weg naar andere mogelijkheden. 


Fear could be seen as an invitation to develop 
and express inner-leadership


Het Creating Dynamics 3G-interactieproramma (Gezien ~ Gehoord ~ Geholpen) biedt een maatwerkaanpak voor organisaties, teams en professionals die dit soort vraagstukken en processen willen exploreren en bereidt zin tot zelfreflectie en introspectie. Het 3G-interactiemodel biedt een aanpak om stress, angst en stagnaties te transformeren in innerlijk leiderschap en om intenties te vertalen in interactie, samenwerking en doelrealisatie.

Durf jij het ook aan jezelf onder ogen te komen en in vertrouwen een weg te gaan zonder te weten waar die uitkomt?


Bron: foto header.
Awareness

Too many people are not aware that they are not aware. 

They often live without self-confidence and act out of fear and uncertainties not even noticing this. 

Do you wanna preserve this?